Обавештајна служба: Мула Омар мртав већ две године

Главна авганистанска обавештајна агенција саопштила је да је талибански лидер Мула Мухамед Омар мртав већ више од две године и да је преминуо у једној болници у пакистанском граду Карачију у априлу 2013. године.

"Званично потврђујемо да је он мртав", рекао је портпарол авганистанског Националног директората за безбедност Абдул Хашиб Седики, а преноси АП.

Авганистанска обавештајна служба потврдила је Омарову смрт два дана уочи заказане друге рунде званичних мировних преговора у Пакистану између представника авганистанске владе и талибана, наводи америчка агенција.

Заменик портпарола председника Авганистана Ашрафа Ганија, Зафар Хашеми, рекао је раније данас на конференцији за штампу у Кабулу да авганистанска влада истражује наводе о смрти лидера талибана Муле Мохамеда Омара.

Талибани се засад нису огласили поводом коментара државних званичника о смрти свог вође, који је у прошлости већ много пута проглашен мртвим, пренела је агенција АФП.

Извори из авганистанске владе и обавештајних служби су раније данас открили да је једнооки лидер талибана умро пре две до три године, али нису навели више детаља, преноси Би-Би-Си.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије