Читај ми!

Мадуро назвао Рахоја "плаћеним убицом"

Званични Мадрид оштро је реаговао на, како наводе, "увредљиве и неприхватљиве" коментаре председника Венецуеле Николаса Мадура који је шпанског премијера Маријана Рахоја назвао "плаћеним убицом".

Шеф шпанске дипломатије Хосе Мануел Гарсија-Маргало наложио је министарству да позове амбасадора "због потпуно увредљивих и неприхватљивих коментара председника Мадура о премијеру Рахоју", jaвља Танјуг.

Мадуро је у недељу у телевизијском обраћању рекао да је Рахој "плаћени убица људи" због увођења нових оштрих казнених мера за кршење јавног реда у Шпанији.

Министар Гарсија-Маргало је оценио да Венецуела треба да пређе дуг пут када је реч о поштовања људских права, што, како је навео, потврђују и бројна саопштења УН.

Ово је други пут за три месеца да Шпанија позива венецуеланског амбасадора на разговор пошто је у априлу Мадуро назвао Рахоја расистом.

Између лидера два земље долазило је и раније до вербалних инцидената, наводи АФП и подсећа да се још 2007. године шпански краљ Хуан Карлос на једном самиту брецнуо на тадашњег председника Венецуеле Уга Чавеса речима "Зашто не ућутиш"?

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије