Читај ми!

Путин: Русија неће сукоб, али ће бранити своје интересе

Русија не жели конфронтације али ће бранити своје националне интересе, изјавио је руски председник Владимир Путин у интервјуу за швајцарску телевизију РТС.

"Русији није у интересу да тражи конфронтације са другим земљама. Али некад напросто морамо да бранимо своје интересе. И то ћемо несумњиво и даље чинити", истакао је Путин, а пренела агенција Тас.

Председник Русије је такође изразио наду да у Европи неће бити новог рата.

"Надам се да тога неће бити. Али било би пожељно видети да Европа више исказује своју независност и суверенитет", рекао је Путин.

"Ако морамо да идемо у Вашингтон да бисмо разговарали о интерним питањима са нашим европским партнерима, то је помало чудно", кажеруски председник.

Путин је додао да Сједињене Америчке Државе не би требало да се руководе принципом "ко није уз нас, против нас је".

"Званични Вашингтон води своју политику како жели и у складу са својим интересима. Али то не значи да актуелне америчке власти имају право да иду по свету, отимају људе и одводе их у своје затворе, у стилу 'ко није са нама, против нас је", истакао је први човек Русије.

Путин је навео како званична Москва ипак жели да успостави дијалог са САД и Европом како по питању ситуације у Украјини, тако и о економским питањима.

"Веома се надамо да ће доћи до тог дијалога и да ће он резултовати решењима која би била прихватљива за све, а тичу се питања од украјинске кризе до економских проблема", рекао је руски председник.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије