Читај ми!

Оружани напад на полицијску станицу у Индији, шесторо мртвих

Најмање шест особа убијено у нападу униформисаних нападача на станицу индијске полиције у пограничној области. Сумња се да је група од пет нападача дошла из Пакистана.

Индија је појачала безбедност на граници са Пакистаном, пошто су наоружани нападачи упали у полицијску станицу у граду Динанагар, око 20 километара од границе, где су убили и ранили неколико људи, преноси Танјуг.

Према агенцији АФП, убијена су три полицајца и три цивила, док Ројтерс наводи са су убијена два полицајца и четири цивила, позивајући се на изворе из полиције.

Портпарол полиције са лица места рекао је да је видео како један припадник снага безбедности пуца, а најмање шест особа је повређено током опсаде, пренеле су агенције.

Мушкарци обучени у војне униформе крили су се у околини станице у округу Гурдаспур. На телевизији је могла да се чује пуцњава када су снаге безбедности окружиле полицијску станицу.

Федерални министар унутрашњих послова навео је у својој поруци на Твитеру да је шефу индијских погранчиних снага безбедности наложио да појача будност на граници и изразио уверење да ће ситуација ускоро бити под контролом.

Гурдаспур се граничи и са проблематичним државама Џаму и Кашмир, док матични Панџазб има своју историју тероризма. Индија оптужује свог старог непријатеља - Пакистан, да обучава и наоружава милитанте у тим областима, што Исламабад негира.

Група од око пет нападача дошла је у белом марути-сузукију, обучена у војне унформе, рекао је саветник министра Панџаба Харчаран Бајанс.

Пронађено је и пет бомби на прузи у тој држави, што указује на координирани низ напада у време кад Индија обележава годишњицу завршетка рата са Пакистаном у северном Кашмиру 1999. године.

У Индији верују да су то све остаци догађаја из 80-их година, када су побуњени Сики убили премијерку Индиру Ганди, а после су нашли уточиште у Пакистану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара