Девет мртвих у експлозији фабрике код Барија

Број жртва експлозије у фабрици пиротехничких средстава код Барија у јужној Италији попео се на девет, пошто су још две особе током викенда подлегле повредама, саопштили су болнички извори.

Седам особа је погинуло на лицу места, док је више људи повређено, у експлозији која се догодила у петак, у фабрици пиротехничких средстава, у јужној италијанској луци Бари, јавили су локални медији, позивајући се на службе за ванредне ситуације.

Једна особа је данас подлегла повредама, а још једна са тешким повредама дан раније.

Лист "Република" је известио да је прво експлодирало једно доставно возило, што је изазвало серију других експлозија у самој фабрици које су трајале око један сат.

Једна од повређених особа задобила је 90 одсто опекотина на телу, док је фабрика у потпуности уништена.

Два авиона за гашење пожара типа "канадер" су била анагажована у настојању да обуздају пожар, како не би захватио оближњу шуму, пренео је АФП.

Канцеларија тужиоца у Барију покренула је истрагу убиства из нехата поводом експлозије, а италијански председник Серђо Матарела је поручио да ће све бити учињено како би узрок трагедије био откривен "што пре могуће".

Фабрика је у тренутку експлозије радила пуним капацитетом, с обзиром да у ово доба године многи мањи градови широм Италије користе ватромет како би прославили бројне верске празнике. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара