Читај ми!

Талас прокурдских демонстрација у Европи

На стотине прокурдских демонстраната изашло је на улице Лондона, Париза и Берлина протестујући због ваздушних удара Турске на положаје курдских побуњеника на северу Ирака.

На стотине прокурдских демонстраната изашло је на улице три европске престонице, протестујући због ваздушних удара Турске на положаје курдских побуњеника на северу Ирака, наводи Танјуг.

Демонстранти у Великој Британији, Немачкој и Француској протестовали су у суботу против турске владе, чијом је одлуком да нападне положаје Радничке партије Курдистана (ПКК) на северу Ирака, прекршено примирје постигнуто 2013, известила је Раша тудеј.

У Великој Британији, прокурдски демонстранти су блокирали седиште Би-Би-Сија у Лондону, током протестне шетње која је почела у Даунинг стриту.

Демонстранти су носили плакате са натписима "Турска влада финансира ИСИС", "Доле са фашизмом у Турској", "Ердогане, крв је на твојим рукама" и узвикивали "Би-Би-Си срам вас било!".

Стотине прокурдских демонстраната протестовало је и Берлину у знак сећања на жртве масакра у Суручу и подршке Курдима у Турској.

Присуство полиције током марша у Берлину било је далеко веће него у британској престоници, а полиција је била у опреми за разбијање демонстрација.

Прокурдски протестни скуп у Француској био је вероватно највећи, са око 2.000 демонстраната који су у Паризу протестовали због недавних турских ваздушних удара на положаје Радничке партије Курдистана, на северу Ирака.

Млади активисти носили су црвене мајце са сликама жртава терористичког напада и узвикивали "Ердоган убица".

Подсећамо у понедељак је је бомбаш самоубица, 20-годишњи Курд , убио је 32 младих активиста у граду Суручу на југоистоку Турске.

Све жртве су били Курди, а екстремистичка група Исламска држава преузела је одговорност за тај напад.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара