Читај ми!

Напади на азиланте, младић узвикивао "хајл Хитлер"

Десничари и неколицина младих у Немачкој, током последњих неколико дана, нападали су азиланте и домове у којима су смештени. Један од нападача их је, изгледа, поздрављао нацистичким поздравом "хајл Хитлер", преносе немачки медији.

Неколико младих, међу којима су биле и две жене, напали су камењем азилантски дом у Зангерхаузену у Саксонији-Анхлат, јавља Танјуг.

Како наводе тамошњи медији, међу нападачима је била и једна особа која је, наводно, узвикивала нацистички поздрав "хајл Хитлер".

Пре неколико дана, у Халберштату млади су бацали камење на један азилантски дом и на сараднике Црвеног крста, при чему је једна 20-годишња девојка повређена. Против нападача покренут је кривични поступак.

Мигранти су били мета напада десничара у Хамбургу, Бону, Дрездену, Минстеру, Манхајму, Штутгарту, Инголштату, Нирнбергу и другим немачким градовима.

Питање смештаја азиланата покреће озбиљне политичке дискусије, пошто се грађани често противе да се у њиховој близини настане избеглице у чијим домовима је у овој години, како преносе медији, избило најмање десет пожара.

У лавини миграната која се ове године сручила на Немачку, политичари пре свега указују на оне са Балкана, тражећи да се одмах депортују назад, пошто у балканским земљама нема ни рата ни политичког прогона.

Лидер Хришћанско-социјалне уније и председник баварске владе Хорст Зехофер недавно је захтевао "ригорозне мере" како би се број азиланата из Југоисточне Европе смањио и рекао да чак 40 одсто подносилаца захтева долази са Западног Балкана.

"Тако више не иде", рекао је Зехофер, додајући да је број одобрених захтева једнак нули и захтевао ригорозне мере како би се долазак азиланата спречио.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво