Читај ми!

Британија за оснивање специјалног суда за лет МХ17

Филип Хамонд, британски министар спољних послова, позвао је на оснивање специјалног међународног суда који би судио одговорнима за обарање авиона "Малезија ерлајнса" на лету МХ17 изнад Украјине пре годину дана.

Хамонд, министар земље која је једна од сталних чланица Савета безбедности Уједињених нација, је рекао да правда мора бити задовољена због 298 невиних људи који су изгубили живот у овој трагедији, преноси Танјуг.

"У ту сврху је потребно да се оснује међународни суд, уз подршку резолуције која би обавезала све државе чланице УН да суде одговорнима за обарање авиона", истакао је шеф британске дипломатије и додао да ће сваки покушај спречавања тог поступка лишити жртве правде, што не може да се толерише.

Холандија, чији држављани чине већину од укупно 298 људи погинулих 17. јула 2014. у паду авиона на лету МХ17, залаже се заједно са Малезијом, Аустралијом, Белгијом и Украјином за оснивање специјалног суда за тај случај.

У нацрту резолуције УН позива се на оснивање суда у складу са Чланком седам повеље УН, што значи да би онима који одбију да суде одговорнима могле да буду уведене санкције.

Украјина и већина земаља Запада оптужују проруске снаге на истоку Украјине да су оборили авион ракетом земља - ваздух којом их је снабдела Русија. Званична Москва и проруске снаге негирају било какву одговорност за ту трагедију.

Председник Русије Владимир Путин је јуче изјавио да пре било какве одлуке о томе како да се суди кривцима треба довршити истрагу о паду авиона "Малезија ерлајнса".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара