Читај ми!

Си-Ен-Ен: Проруски активисти оборили малезијски авион

Авион компаније "Малезија ерлајнз", који је пре скоро годину дана оборен на истоку Украјине, погођен је ракетом проруских активиста, известио је Си-Ен-Ен позивајући се на нацрт извештаја холандских истражитеља.

Докази иду у прилог томе, наводе истражитељи да су припадници проруских активиста одговорни за обарање авиона у региону Доњецка 17. јула 2014, када је погинуло свих 298 путника, преноси Танјуг.

У нацрту извештаја, који има неколико стотина страница наведен је тачан тип ракете којом је авион на лету МХ-17 оборен, као и путања ракете, рекао је један извор близак истрази.

Други извор, који је имао увид у тај документ, каже да у њему постоји реконструкција лета малезијског авиона, из минута у минут, као и идентификација дела територије са које је ракета испаљена, чиме се одговорност за обарање авиона ставља на терет проруских активиста.

У извештају се, према тврдњама оба извора, део одговорности ставља и на компанију "Малезија ерлајнз", јер су друге компаније избегавале зону конфликта.

Нацрт извештаја прослеђен је на ревизију бројним агенцијама у свету, укључујући Националну агенцију за безбедност саобраћаја, Федералну ваздухопловну администрацију и "Боинг", наводе извори.

Очекује се да финални извештај буде завршен и објављен у првој половини октобра 2015.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара