Читај ми!

Дезмонд Туту у болници због инфекције

Пензионисани надбискуп Англиканске цркве у Јужној Африци и добитник Нобелове награде за мир Дезмонд Туту (83) примљен је у болницу у Кејптауну због за сада непознате, али трајне инфекције, јавиле су агенције, позивајући се на његову фондацију.

Фондација је пренела изјаву његове ћерке Мпхо да се породица нада да ће се Туту вратити кући "за дан или два", пренео је АП и подсетио да је тај борац против апартхејда дуго лечен од рака простате.

У болници је био због трајне инфекције и 2013. године, али анализе из тог времена нису указивале на нове малигнитете, наводи Франс прес, подсећајући да је Туту као беба преживео болест за коју се верује да је била дечија парализа, а да је као дечак боловао од туберкулозе, преноси Танјуг.

Туту је због болести прошлог децембра отказао пут у Рим на састанак добитника Нобелове награде.

У време апартхејда Туту се борио против владавине белачке мањине у годинама у којима је Нелсон Мандела био у затвору.

Нобелову награду добио је 1984. године.

Званично пензионисан 2011, и даље говори против неправде, а у Јужној Африци доживљавају га као "морални компас", наводи француска агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије