Читај ми!

Обама с европским лидерима о Ирану и Грчкој

Амерички председник Барак Обама разговарао је с више европских лидера о споразуму о иранском нуклеарном програму и договору еврозоне с Грчком, саопштила је Бела кућа. Обама телефоном разговарао и са израелским премијером.

Барак Обама је разговарао одвојено с председником Француске Франсоа Оландом, немачком канцеларком Ангелом Меркел, британским премијером Дејвидом Камероном и високом представницом Европске уније Федериком Могерини, преноси Бета.

Лидери су оценили да споразум с Ираном представља историјско решење које ће онемогућити Иран да дође до нуклеарног оружја, наводи се у саопштењу и додаје да је Обама захвалио европским лидерима на њиховој значајној улози у постизању иранског нуклеарног програма.

Обама је такође поздравио јучерашњи споразум Грчке и кредитора као позитиван корак који ће моћи да подупре привредни раст Грчке и стабилност њеног дуга, али и додао да је потребан додатни рад.

Како је саопштила Бела кућа, Обама је телефоном позвао израелског премијера, који је споразум с Ираном раније назвао историјском грешком, и најавио посету министра одбране Ештона Картера Израелу следеће седмице.

"Председник је рекао премијеру да данашњи споразум о нуклеарном питању неће умањити нашу забринутост која се тиче иранске подршке тероризму и претњи Израелу", наводи се у саопштењу Беле куће.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије