Читај ми!

Трамп: Путин и ја бисмо се одлично слагали

Амерички бизнисмен и потенцијални кандидат Републиканске странке на председничким изборима у САД, Доналд Трамп, критикује вођство Барака Обаме и каже да би се, када би био председник САД, одлично слагао са председником Русије Владимиром Путином.

Доналд Трамп је на скупу у Лас Вегасу, у склопу своје кампање за кандидатуру на изборима 2016. године, критиковао спољну политику актуелног председника Барака Обаме, али и свог ривала за кандидатуру испред Републиканске странке, Џеба Буша, јавља Танјуг.

Потенцијални кандидат републиканаца истиче да су Кина и Русија пријатељи "због неспособног америчког вођства" и пита: "Кога бисте више волели да преговара са Кином? Трампа или Џеба Буша?"

На питање из публике о односима са Русијом, Трамп наводи да је проблем у томе што Путин не поштује Обаму. "Мислим да бисмо се Путин и ја одлично слагали", сматра амерички бизнисмен.

Трамп је током обраћања, такође, жестоко критиковао друге председничке кандидате, укључујући Хилари Клинтон, за коју је рекао да је била најгори државни секретар у историји САД, и Обаму, којег је окарактерисао као "особу која уноси раздоре".

Познати бизнисмен понавља да је за САД неопходно да се реши проблем илегалне имиграције, али су неки од присутних на скупу остали шокирани његовим предлогом за изградњу зида дуж америчко-мексичке границе.

Контроверзни амерички милијардер наглашава да Мексико шаље насилне криминалце у САД како би наштетио Американцима и додаје да званичници САД "на глуп начин поступају" са имигрантима који у тој земљи бораве илегално.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво