Читај ми!

Напад на џамију у Кувајту, 25 жртава

Број жртава самоубилачког напада у шиитској џамији у центру града Кувајта повећан је на 25, јавио је Ројтерс. Рањене су најмање 202 особе. Исламска држава преузела одговорност за напад.

Експлозија је одјекнула током традиционалне молитве петком у џамији имама Ел Садека у четврти Ел Савабир у том граду.

Према прелиминарним информацијама истраге, које преноси Кувајтска новинска агенција, експлозив је активирао бомбаш-самоубица, који је био међу верницима у згради џамије.

Кувајтски емир, шеик Сабах ел Ахмед ел Џабер ел Сабах, посетио је место несреће, осуђујући напад као покушај претње националном јединству Кувајта.

"Мета овог инцидента је наш унутрашњи фронт, наше национално јединство", рекао је кувајтски емир Ројтерсу приликом посете рањених у болници.

Шеик Џабер је, међутим, нагласио да је "то за њих сувише тешко" и да је Кувајт много јачи, наводи британска агенција.

Одговорност за напад у саопштењу на друштвеним мрежама преузела је група Исламска држава (ИС), наводећи извесног Абу Сулејмана ел Мувахеда као извршиоца.

Према саопштењу ИС, у експлозији су "убијене и рањене десетине људи".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије