Папа: Разводи могу бити неизбежни, чак и морално неопходни

Папа Фрања оценио је да раздвајање мужа и жена може бити "неизбежно" па "чак и морално неопходно" како би се заштитио "слабији брачни партнер или мала деца".

Поглавар римокатоличке цркве је рекао да су неки парови, чији је брак запао у кризу, у стању да превазиђу своје проблеме и оживе своје бракове. Међутим, према његовим речима, то не важи за све парове који се раздвоје, преноси Бета.

"Постоје случајеви у којима је раздвајање неизбежно. Понекад може постати чак и морално неопходно, нарошито онда кад треба да се заштите слабији брачни партнер или мала деца, од озбиљнијих повреда које наносе ароганција и насиље, понижавање и експлоатација... и равнодушност", рекао је папа у свом недељном обраћању јавности.

Папа Фрања је имао више изјава у вези са породичним стварима уочи веома очекиваног октобарског синода, на којем ће се бискупи бавити овом темом.

На дневном реду ће бити бројна питања, међу њима како да црква буде отворенија према разведеним католицима, који закључују нове бракове без одласка у цркву и поништавања претходног, првог брака.

"Замолимо Господа за јаку веру како бисмо могли његовим очима да сагледавамо реалност породичног живота, и за дубоку љубав како бисмо свим породицама пришли с његовим милостивим срцем", рекао је папа Фрања.

Римокатоличка црква не дозвољава развод брака.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара