Читај ми!

У председничкој трци и гувернер Луизијане

Гувернер америчке савезне државе Лујзијане републиканац Боби Џиндал укључио се у председничку трку, јавиле су агенције. Избори за председника САД биће одржани крајем 2016. године.

Американац индијског порекла најавио је кандидатуру за председника на скупу присталица у Њу Орлеансу, преноси Танјуг.

"Имамо групу великих говорника који се кандидују. Време је за делатнике. Ја се не кандидујем за председника да бих био неко. Кандидујем се да бих учинио нешто", рекао је Џиндал.

Агенције наводе да је Џиндал (44) рођен у породици имиграната из Индије, да је дипломац са Оксфорда, први гувернер у САД индијског порекла, да се придржава конзервативних ставова, али и да његова популарност није велика.

У анкети коју су спровели Волстрит џорнал и Ен-Би-Си њуз, објављеној средином јуна, његова популарност је мања од једног процента, пренео је АФП.

Раније су борбу за председничку функцију из Републиканске странке најавили сенатори Тед Круз, Ренд Пол, Марко Рубио, бивши гувернер Арканзаса Мајк Хакаби, неурохирург Бен Карсон, бивши гувернер државе Њујорк Џорџ Патаки, бивши сенатор Пенсилваније Рик Санторум, некадашњи челник компаније "Хјулит Пакард" Карли Фиорина, бивши гувернер Флориде Џеб Буш и бизнисмен Доналд Трамп.

Према наведеној анкети, Буш тренутно води у републиканском "тиму" са 22 одсто подршке, са 17 одсто следи гувернер Висконсина, Скот Вокер, који ће тек званично прогласити почетак кампање, док је на трећем месту Рубио.

Ко ће постати званични кандидат републиканаца на изборима коначно ће бити одлучено на партијском конгресу у Кливленду, који ће бити одржан од 18. до 21. јула следеће године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара