Читај ми!

Асанж: Време да се владе уједине против шпијунирања

Оснивач Викиликса Џулијан Асанж каже да је дошло време да европске владе предузму легалну акцију у вези са америчким прислушкивањем, након што су обелодањени документи који откривају да је Вашингтон прислушкивао тројицу француских председника.

Џулијан Асанж је, говорећи за француску телевизију ТФ1, позвао Француску да преузме вођство и покрене парламентарну истрагу о активностима страног шпијунирања, преноси Танјуг.

Асанж је додао да следе и друга значајна открића, преноди АФП.

Француски председник Франсоа Оланд је раније рекао да је разговарао са председником САД Бараком Обамом о наводима о америчком прислушкивању француских лидера и да је Обама поновио обећање да ће се престати са тактикама шпијунирања "неприхватљивим међу савезницима".

Премијер Француске Мануел Валс рекао је да САД морају да ураде све што је у њиховој моћи да поправе односе са његовом земљом, након извештаја да су Американци шпијунирали француског председника Франсоа Оланда и двојицу његових претходника.

Викиликс је у уторак увече објавио документа означена као "Топ сикрет" према којима су америчке безбедносне службе шпијунирале Жака Ширака, Николу Саркозија и садашњег председника Оланда, у периоду од 2006. до 2012, тако што су прислушкивали њихове телефонске разговоре и пресретали њихову електронску преписку.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије