Читај ми!

Јужна Кореја: Број оболелих од МЕРС-a повећан на 179

Јужнокорејско Министарство здравља пријавило је четири нова случаја заразе блискоисточним респираторним синдромом (МЕРС), чиме је укупан број оболелих повећан на 179.

Епидемија МЕРС усмртила је 27 људи од маја, док се 3.100 људи налази у карантину у јужнокорејским болничким установама или код куће, преноси Танјуг.

Од МЕРС-а се опоравило укупно 67 особа, а 16 је у критичном стању.

Прва особа код које је дијагностификован МЕРС у Јужној Кореји био је пацијент који се вратио из Саудијске Арабије. Тај 68-годишњи мушкарац је посетио четири здравствене установе и заразио друге пацијенте и лекаре пре него што му је постављена тачна дијагноза.

Ова болест откривена је 2012. године и изазива је коронавирус из исте фамилије као и вирус који изазива тешки акутни респираторн синдром (САРС). Не постоји лек нити вакцина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара