Читај ми!

Случај малезијског авиона пред међународним судом?

Холандија са својим савезницима разматра могућност да међународни суд кривично гони особе осумњичене за обарање малезијског путничког авиона изнад Украјине прошле године, навели су "Ројтерсу" извори упућени у овај случај.

Шансе да се овај процес успешно доведе до краја су мале, али се Холандија нада да би залагање да се ангажује суд под окриљем Уједињених нација могло да наведе на сарадњу Русију, чија се улога сматра кључном.

Међу 298 жртава из авиона компаније "Малезија ерлајнс" на лету МХ17, две трећине су били Холанђани, преноси Танјуг.

Са приближавањем годишњице пада авиона 17. јула, холандске власти су под све већим притиском да предузму акцију.

Већи део холандске јавности веровао је да је Русија оборила авион, док Москва то демантује и тврди да су авион обориле украјинске снаге.

Русија је чак покренула обимно медијско истраживање у коме су јавности изнети неки докази који говоре у прилог тези да авион није оборила руска страна.

Два извора из Холандије потврдила су да су у току покушаји да се, уз подршку Савета безбедности УН, оснује међународни суд који би се бавио овим случајем након што се оконча међународна истрага и именују осумњичени.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара