Читај ми!

Нови Зеланд, авиони на кратко приземљени

Сви путнички авиони на Новом Зеланду привремено су данас били приземљени због грешке која је на сат и по времена зауставила национални систем контроле ваздушног саобраћаја.

Компанија "Ервејз Нови Зеланд", која управља контролом ваздушног саобраћаја на том јужнопацифичком острву саопштила је да су сви летови, како међународни тако домаћи, обустављени због проблема са радаром који се догодио око 14.40 сати по локалном врему, преноси Танјуг.

"Резултатут је да су сви авиони задржани на земљи. Ниједан авион није полетео широм земље. Авион који су били у ваздуху, слетели су", навела је портпаролка компаније за агенцију АФП.

Око 90 минута трајала је забрана летења наводи компанија "Ервејз Њу Зеланда" и додаје да је проблем решен и да су сви летови нормализовани наводећи да је "грешка интерне мреже" разлог проблема.

Компанија "Ервејз Новог Зеланда" навела је да управља са 30 милиона квадратних километара ваздушног простора и да наводи око милион авиона годишње.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара