Читај ми!

Топлотни талас у Пакистану, више од 150 мртвих

У таласу врућине која је, током викенда погодила југ Пакистана, умрло је најмање 150 људи.

Температуре у Карачију достижу и 45 степени, саопштиле су пакистанске власти, преноси Бета.

Секретар за здравље пакистанске Синд покрајине Саид Мангнеџо рекао је за Ројтерс да је само у Карачију на стотине пацијената погођених топлотним таласом збринуто у државним болницама.

Једна од највећих болница у Карачију "Џинах Медицински центар" саопштила је да они имају 85 преминулих од топлотног удара и дехидрације, 35 пацијената је умрло у другим градским болницама, а још двоје од компликација због врућине, потврдио је Мангнеџо, преноси Танјуг. Накнадно је стигла информација да је број страдалих повећан на 150.

Температура је била 44 степени Целзијуса у суботу и благо је пала на 43 степени у недељу, што се поклопило са нараслом потребом за струјом пошто породице обележавају Рамазан и муслимани се уздржавају од јела и пића и телесних задовољстава до сумрака.

Међутим, електричне нергије није било током првих дана муслиманског светог месеца Рамазана и прекиди у снабдевању били су у великим деловима Карачија, града од 20 милиона становника.

Мада су савезна влада у Исламабаду и компанија "К-Електрик", приватно предузеће које снабдева Карачи са електричном енергијом, обећале да неће бити прекида у снабдевању струјом у време Рамазана, обећање нису поштовале.

Званичници компаније "К- Електрик" нису били доступни за коментар о разлозима за прекиде у снабдевању струје, што је оставило многе породице, на температури преко 40 степени Цлезијуса, без воде, климатизације, вентилатора и светлости.

Побољшање се очекује наредних дана када почне сезона монсунске кише. У међувремену најбоље је не излазити из куће и пити што више воде, саветују лекари, нарочито старијима којих је и највише међу умрлима од врућине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара