Читај ми!

Египат шаље амбасадора у Израел после три године

Званични Каиро именовао је новог амбасадора у Израелу након скоро три године откако је опозван претходни, на почетку израелске офанзиве на Појас Газе 2012. године.

У саопштењу се наводи се да је председник Абдел Фатах ел Сиси именовао амбасадора Хазема Каирата у оквиру редовне измене египатских дипломата, преноси Танјуг.

Каират ће заменити Атефа Салема Ел Ахла, који је био на тој функцији мање од месец дана крајем 2012. године.

Претходник Ел Сисија, исламистички председник Мухамед Мурси, опозвао је Ел Ахла у знак протеста због израелске офанзиве, наводи Асошијетед прес.

Међутим, Мурси је играо кључну улогу са САД у преговорима о примирју.

Mурси је био први лидер из Муслиманске браће који је преговарао између Израела и исламистичког Хамаса, који влада Појасом Газе.

Како истиче АП, Ел Сиси одржава добре везе с Израелом откако је постао председник наком свргавања Мурсија, а његови односи са лидерима Газе су напети.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара