Читај ми!

САД, пуцњава на кошаркашком игралишту и на пикнику

У две пуцњаве у САД, једној на прослави на кошаркашком игралишту где су била деца, другој током квартовске прославе, једна особа је погинула а 16 је рањено, међу којима једна беба, објавила је полиција.

Најмање једна особа је погинула, а девет је повређено на забави која је била организована на кошаркашком терену у Детроиту, преносе локални медији.

На забави је присуствовало више деце, а након пуцњаве једна особа је у критичном стању. Потрага за осумњиченима је у току, преноси Танјуг.

Дневник "Детрои Фри Прес" извештава да су остали повређени задобили повреде које им неће угрозити живот.

Према наводима помоћника шефа полиције Стива Долунта, на забави је било присутно више деце, али на срећу, нико до деце није повређен.

Долунт је рекао да верује да је нападач намерно пуцао у једну особу која је била присутна на забави, док су остали били мета напада само због тога што су се нашли на лицу места.

Међу повређенима су и три жене, пренео је детроитски дневник и додао да је једна особа притворена због напада.

У Филаделфији двоје  деце и пет одраслих особа рањено је кад је један мушкарац отворио ватру на особе окупљене на квартовској прослави, објавила је полиција и локални медији.

"Чини се да су се сви окупили на пикнику и да су потом побегли", изјавио је полицијски службеник Џон Вокер ТВ станици Ен-Би-Си. Једна од жртава била је беба од 18 месеци коју је метак погодио у врат, а друга 10-годишње дете. Осталих пет жртава, старости од 15 до 25 година је хоспитализовано.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво