Берлин, ухапшен новинар "Ал Џазире"

Ахмед Мансур, новинар катарске телевизијске станице "Ал Џазира", ухапшен је на аеродрому у Берлину на захтев Египта.

Ухапшени новинар рекао је да је изненађен тим потезом и очекује да ће се ускоро појавити пред судијом, јавља Танјуг.

Ахмед Мансур је додао да су му немачке власти рекле да је у питању међународно кривично дело због којег је јуче ухапшен и да ће суд одлучити да ли ће бити изручен Египту, пренео је Ројтерс.

Како је навео његов адвокат, Мансур је неочекивано ухапшен у Немачкој док је покушавао да се укрца у авион из Берлина за Доху.

Суд у Каиру је прошле године у одсуству осудио Мансура на 15 година затвора због оптужбе да је мучио једног адвоката 2011. године.

Ал Џазира је саопштила да је у питању лажна оптужба и да је то покушај да се ућутка Мансур, који је познат гледаоцима у читавом арапском свету, наводи Ројтерс.

Званичник немачке полиције потврдио је да је 52-годишњи мушкарац ухапшен на берлинском аеродрому "Тегел" на основу међународне потернице, коју су објавиле египатске власти, пренео је АФП.

Додао је да државни тужилац проверава идентитет ухапшеног, као и његово могуће изручење Египту.

ТВ станица Ал Џазира потврдила је његово хапшење и затражила да одмах буде пуштен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво