Читај ми!

Јемен, најмање 15 мртвих у ваздушним нападима

Најмање 15 особа је погинуло, а на десетине је повређено широм Јемена у ваздушним нападима које су извели авиони коалиционих снага предвођени Саудијском Арабијом, известила је данас новинска агенција Хута Саба.

Међу погинулима, у нападима који су изведени касно синоћ, је двоје деце и пет жена, навела је агенција, пренео је Ројтерс.

Ваздушни напади су изведени пошто су мировни преговори у Женеви у петак завршени без договора.

Сукоб у Јемену одвија се између присталица председника Абеда Раба Мансура Хадија који је у егзилу и шиитских побуњеника познатих као Хути који су прошле године заузели престоницу Сану као и војних јединица лојалних бившем председнику Јемена Алију Абдулаху Салеху, преноси Танјуг.

Коалиција предвођена Саудијском Арабијом покренула је 26. марта ваздушне ударе против Хута и њихових савезника, убрзо пошто је Хади побегао.

Више од 2.800 људи погинуло је од покретања ваздушних напада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво