Читај ми!

Москва: ЕУ санкцијама кажњава грађане Крима

Европска унија продужењем санкција Криму и Севастопољу за још годину дана покушава да казни становнике полуострва који су гласали за припајање Руској Федерацији, саопштило је руско Министарство спољних послова.

Крим и Севастопољ су саставни део Руске Федерације и "време је да се то прихвати као чињеница која не може бити промењења методама економских и политичких уцена", наведено је у саопштењу, преноси Танјуг.

"Сматрамо да је свака дискриминација грађана Крима и Севастопоља из политичких или територијалних разлога апсолутно неприхватљива", саопштило је министарство.

Санкције су уведене због руске анексије Крима, а требало је да истекну 23. јуна ове године. Европски савет је, међутим, саопштио да ће трајање рестриктивних мера да продужи до 23. јуна 2016.

Министарство спољних послова је истакло да ове рестрикције "не представљају ништа друго него покушај ЕУ да кразни становнике полустрва који су се слободним избором на референдуму одлучили за припајање Русији", преноси Тас.

Забрана се односи на увоз робе пореклом са Крима и Севастопоља у ЕУ, инвестирање у те регионе, обуставу туристичких путовања и на извоз опреме за експлоатацију гаса и нафте, као и уређаја за телекомуникацију.

У саопштењу се наводи да су казнене мере продужене због илегалне анексије Крима и Севастопоља, као и да ЕУ неће одступити од непризнавања тог чина.

Санкције Русији, које су паралелно уведене због подршке проруским снагама у Украјини, још раније су продужене до јануара 2016.

Као и у ранијим приликама, одлука о продужењу санкција донесена је уз сагласност свих 28 чланица ЕУ.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара