Читај ми!

Строс-Кан ослобођен оптужби за подвођење

Суд у Француској ослободио је бившег директора Међународног монетарног фонда Доминика Строс-Кана оптужбе за подвођење са отежавајућим околностима, пошто је и сам тужилац тражио ослобађајућу пресуду.

Пресуди 66-годишњем економисти претходило је живопосино тронедељно суђење у фебруару, током кога су откривени шокантни детаљи оргија уз шампањац и проституцију, преноси Танјуг.

Овим је подвучена црта испод серије сексуалних скандала који су погодили Строс-Кана изложивши јавности најинтимије детаље његовог сексуалног живота.

Завидна каријера Строс-Кана, бившег шефа ММФ-а и озбиљног кандидата за председника Француске, прекинута је 2011. године, када га је собарица у једном њујоршком хотелу оптужила за сексуални напад.

Убрзо пошто су те оптужбе одбачене, а случај решен грађанском парницом, његово име се поново појавило у истрази о организованој проституцији на северу Француске, у оквиру које су обезбеђиване особе за оргије у којима је учествовао.

Оптужен је за подвођење са отежавајућим околностима пошто је, како се тврдило, помагао и подстицао проституисање седам жена – што по закону може да носи казну и до 10 година затвора и глобу од 1,5 милиона долара.

Међу отпуженима у истом случају било је више од десет особа, међу којима менаџери хотела, бизнисмени, један адвокат и један шеф полиције.

Они су оптужени да су организовали или учествовали у оргијама у Паризу, Вашингтону и региону Брисела у периоду од 2008. до 2011, када је Строс-Кан био шеф ММФ-а и уз то ожењен.

На суђењу у фебруару, Строс-Кан је мирно одбијао оптужбе рекавши да је тачно да је као човек слободоумних назора уживао у групном сексу, али да није знао да су жене које су присуствовале тим вечерњим забавама биле плаћене.

Он је после сведочења неких од проститутки које су га оптужиле за содомију без пристанка, рекао да су његове склоности можда "грубље" од просечних, али да су га проститутке "ужасавале" и да би плаћање за секс било превелики ризик за човека на челу ММФ-а.

У завршној речи његови адвокати су рекли да се суђење свело на оптужбе у погледу Строс-Кановог морала, а по свему судећи тужилац се са тим сложио и затражио да Строс-Кан буде ослобођен јер ни "судска истрага ни саслушање нису утврдили да је Строс-Кан крив.

Уз то и две проститутке које су поднеле грађанску тужбу против њега одустале су од тужби, а адвокати су рекли да недостају докази о његовој кривици. Међутим, тужилац је тражио да остали оптужени, који су признали да су организовали журке и плаћали девојкама, буду осуђени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије