Читај ми!

Хавана против санкција Русији, за бољу сарадњу са САД

Куба је против санкција Русији, али за бољу сарадњу са САД, поручио је кубански званичник на самиту ЕУ и држава Латинске Америке и Кариба.

Званична Куба се противи санкцијама које су уведене Русији због ситуације у Украјини, рекао је у Бриселу први потпредседник државног Савета Кубе Мигел Диаз-Канел Бермудез.

Осврнуо се и на кубанско-америчке односе истакавши да је Куба и даље у блокади упркос поново успостављеним дипломатским односима, јавља Тас, преноси Танјуг.

Говорећи јуче на на дводневном самиту Европске уније и Заједнице држава Латинске Америке и Кариба, он је још једном изразио неслагање Кубе са увођењем санкција Руској Федерацији.

"Од самог почетка смо упозоравали да ширење НАТО-а према руској граници представља озбиљну претњу светском миру, безбедности и стабилности, као и за саму Европу", истакао је кубански званичник.

У говору, који је постављен на сајт кубанског Министарства спољних послова, представник кубанске делегације фокусирао се и на поновно успостављање дипломатских односа са САД.

"Упркос историјској одлуци Кубе и САД да поново успоставе дипломатске односе, економска, трговинска и финансијска блокада против Кубе се наставља", указао је Бермудез.

Што се тиче неопходних услова како би се изгладили односи између две земље, Бермудез је рекао да САД треба да престану са вођењем "неправедне политике" и да врате "нелегално окупирану територију" морнаричке базе у заливу Гвантанамо.

Кубански званичник је рекао и да је неопходно санкционисати радио и ТВ емитере који крше прописе међународног права, надокнадити моралну и материјалну штету коју је претрпео кубански народ и одустати од саботажних програма.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара