Читај ми!

Геј парада у Кијеву, повређено пет полицајаца

Најмање седам особа је повређено и 25 ухапшено, у сукобу учесника геј параде и националиста у Кијеву.

Према речима лекара из хитне помоћи, једна полицајка је повредила врат, а других пет полицајаца и једна чланица крајње деснице лакше су повређени. Полиција је саопштила да је затворено 25 националиста, који су одведени на испитивање.

Друштвено конзервативна земља, окована ратом са проруским побуњеницима, тражи савез са Европом и настоји да промовише грађанске слободе, које постоје на Западу, преноси АФП.

"Марш једнакости" постављен на потезу поред Дњепра у северном делу Кијева, био је тек други у постсовјетској ери и требало је да траје само 10 минута без безбедносних проблема.

Чланови десне фракције националистичке организације запретили су да ће срушити протест и бранити конзервативну традицију.

До сукоба је дошло када је полиција покушала да задржи неколико дестина младића који су искочили из аутобуса са ознакама своје партије и напали учеснике марша.

Украјински председник Петро Порошенко рекао је уочи протеста да у потпуности подржава марш, али се уздржао од присуствовања догађају.

 

 

 

 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара