Штајнмајер: Међународној заједници потребна Русија

Шеф немачке дипломатије Франк-Валтер Штајнмајер сматра да европски политичари не могу бити заинтересовани да Г8 остане у формату Г7, јер је међународној заједници потребна Русија.

Франк-Валтер Штајнмајер каже да је Русија потребна зајединици ради решавања замрзнутих сукоба, како у европском региону, тако и у Сирији, Ираку, Либији, и око иранског нуклеарног програма, јавља Танјуг.

Како каже, у односима са Русијом бескорисно је ослањање само на политику притиска, већ је потребно покренути дијалог ради излаза из "ситуације у Украјини, опасне по читаву Европу".

"Далеко смо од тога да мислимо да је Мински споразум већ реализован. Међутим, нема сумње да он утиче да се борбене акције контролишу, чак и ако је режим прекида ватре, као и раније, крхак", навео је Штајнмајер у интервјуу немачком листу Ноје оснабрикер цајтунг, који преноси Спутњик.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара