Читај ми!

Почеле војне вежбе Јужне Кореје и САД

Јужна Кореја и Сједињене Америчке Државе започеле су велике тродневне противподморничке вежбе, након што је Северна Кореја недавно саопштила да је успешно лансирала балистичку ракету са подморнице.

Вежбе се спроводе у водама код острва Џеџу, истакло је Министарство одбране Јужне Кореје, а њихов циљ је оспособљавање за реаговање на провокације подморница Северне Кореје, шреноси Танјуг.

Портпарол тог министарства истакао је да је ово највећа заједничка противподморничка вежба савезника у смислу обима и броја укључених пловила, наводи АФП.

Додао је да вежбе укључују више од 10 бродова, међу којима је и јужнокорејски разарач "Аегис", као и подморнице, надзорне бродове и хеликоптере.

Министарство одбране наводи и да јужнокорејске артиљеријске јединице, поморски бродови и борбени авиони самостално спроводе и тактичке вежбе бојним гађањем у близини источне обале округа Госеонг, недалеко од јужне границе са Северном Корејом.

Вежбе су покренуте због забринутости растуће експанзије нуклеарног оружја и програма балистичких ракета Северне Кореје.

Пјонгјанг је недавно саопштио да поред тестирања тих ракета може да умањи нуклеарне бојеве главе како би одговарале високо прецизним ракетама дугог домета.

Стручњаци су сагласни да Северна Кореја брзо напредује у развоју таквих програма, а уколико их у потпуности развије, представљаће већу нуклеарну претњу и моћи ће да реагује у случају нуклеарног напада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво