Читај ми!

Кери и Столтенберг апелују да се поштује примирје у Украјини

Споразум из Минска мора хитно да се примењује, а Русија треба да престане да пружа подршку проруским снагама на истоку Украјине, каже генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг. Државни секретар САД Џон Кери такође позива обе стране да поштују споразум о прекиду ватре.

Амерички државни секретар Џон Кери рекао је да је сада кључни тренутак да Русија и проруске снаге почну да поштују споразум о прекиду ватре на истоку Украјине, преноси Танјуг.

"Мислим да се све чланице Алијансе слажу да је сад право време да Русија и сепаратисти почну да спроводе споразум из Минска. Ово је велика шанса за окончање конфликта и за проналазак пута ка безбедности и миру", рекао је Кери на састанку шефова дипломатије чланица НАТО у турском граду Анталија, а пренела је агенција АФП.

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг је на истом догађају такође упозорио званичну Москву да мора да делује по питању примирја на истоку Украјине.

"Сад је време за акцију. Споразум из Минска мора хитно да почне да се примењује", истакао је Столтенберг, који је такође позвао Русију да престане да подржава проруске снаге и да повуче све своје војнике са истока Украјине.

У Анталији данас шефови дипломатија чланица НАТО разговарају о стратегији Алијансе у вези актуелне кризе у Украјини, као и нестабилности на Блиском истоку, укључујући Сирију и Ирак.

У плану је да се Кери у Турској састане са украјинским министром спољних послова Павлом Климкином и турским премијером Ахметом Давутоглуом.

Амерички државни секретар је јуче посетио Русији, где је у Сочију чак осам сати разговарао са руским председником Владимиром Путином и шефом дипломатије Сергејем Лавровим.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара