Читај ми!

Погођено складиште оружја у Сани, десетине мртвих

Најмање 69 људи је погинуло, а 250 рањено када су авиони коалиционих снага Саудијске Арабије гађали складиште оружја у јеменској престоници Сани.

Медицински званичник каже да већину убијених и рањених чине цивили, али да су то случајеви који су за сада регистровани, јавља Танјуг.

Житељи кажу да су експлозије у војној бази у источном преграђу јеменске престонице почеле касно синоћ и трајале су до поднева.

Складиште је поново бомбардовано данас, а од експлозија се расуо шут по насељеном подручју у подножју планине.

Иста база гађана је 21. апила, а у експлозијама је погинуло 38, а рањено 532 људи.

Коалиционе снаге предвођене Саудијском Арабијом направиће петодневну паузу у ваздушним ударима, почев од уторка у 21 сат по средњоевропском времену, како би се обезбедило достављање хуманитарне помоћи, навела је француска агенција.

Саудијска Арабија са својим коалиционим партнерима покренула је 25. марта операцију Одлучна олуја, како би одбранила владу председника Абд Рабуа Мансура Хадија од напредовања шиитских побуњеника.

Операција је прекинута 21. априла, да би дан касније започела друга под називом Обнова наде, усмерена на политичке и мировне напоре.

Коалиција није, међутим, искључила могућност употребе силе у случају претњи и напредовања Хута унутар Јемена, а повремени вазушни удари и гранатирање су настављени.

Према подацима Уједињених нација, у сукобима у Јемену је од краја марта погинуло више од 1.000 људи, од којих најмање 115 деце.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара