Озборн: Британија има мандат да реформише ЕУ

Партнери у Европској унији не треба да потцене одлучност британске владе у захтеву за реформом европског блока, упозорава британски министар финансија Џорџ Озборн.

Џорџ Озборн тврди да ће Британија одржати референдум о чланству у ЕУ, преноси Танјуг.

"Имамо јасан мандат да поправимо однос Британије са остатком Евроспке уније и да реформишемо европски блок, тако да она отвара радна места и повећава животни стандард за све своје грађане", каже Озборн на састанку са министрима финансија ЕУ.

Многи конзервативци у пословном свету сматрају да референдум треба да буде одржан раније него што је планирано, јер би се тиме смањила несигурност и не би се поклопио са општим изборима у Немачкој и Француској.

"Ми улазимо у ове преговоре са циљем да будемо конструктивни и ангажовани, али такође одлучни и чврсти", наводи Озборн и додаје да су конзервативци одлучни да успеју за радне људе Британијеи целе Европске уније.

Председник Европске комисије Жан Клод Јункер поручио је прошле седмице да је спреман да сарађује са Камероном "на постизању поштеног споразума за Уједињено Краљевство у ЕУ".

Међутим, о кључним принципима европског блока, укључујући слободу кретања евроспки партнери не желе да преговарају са Камероном.

Британски премијер рекао је да жели да Британија остане у 28-чланом европском блоку, али само ако ЕУ успе да обезбеди реформе по питањима миграције и социјалних давања. Камерон захтева и враћање неких овлашћења Лондону.

Камерон је најавио могућност одржавања реферндума о останку Британије у ЕУ већ следеће године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије