Читај ми!

Фишер уздржан око формирања војске ЕУ

Председник Аустрије Хајнц Фишер остао је уздржан према идеји стварања једне војске ЕУ, што је предложио председник Европске комисије Жан-Клод Јункер.

Хајнц Фишер је, у интервјуу аустријском дневнику Оберестерајхише нахрихтен, рекао да ова идеја није "разрађена нити продискутована", преноси Танјуг.

"То сигурно није било тако замишљено као стварање једне европске војске са генералштабом и униформама ЕУ, једне војске уједињених држава Европе, налик на ону САД", уверен је Фишер.

Истиче да се, када се говори о војсци ЕУ, мисли на "продубљену поделу посла" или се ради о "утопији за другу половину 21. века".

Према његовим речима, могло би се замислити проширење сарадње која већ постоји.

Такође је Фишер упозорио на једностране оцене међународних конфликата.

"Конфликте као што је, на пример, онај између Русије и Украјине не процењујем по принципу 'црно-бело'. То важи и за конфликт на Блиском Истоку, где се залажем за решење две државе, а где дуго није било напретка", објаснио је он.

Фишер је рекао да и питању Ирана, у вези којег се нада да ће бити нађено решење за нуклеарни спор, не треба једнострано приступати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара