Читај ми!

Нове жртве у Украјини уочи прославе Дана ослобођења

Два украјинска војника су погинула, а 26 их је повређено у сукобима на истоку Украјине у последња 24 сата, каже портпарол војске Андреј Лисенко.

"Уочи прослава (Дана ослобођења), у зонама у којима се спроводе антитерористичке акције ситуација је и даље напета. Током последња 24 часа, побуњеници су ватру отворили 17 пута на наше положаје", рекао је Лисенко, преноси Бета.

Последњих дана су интензивирани сукоби на истоку Украјине, посебно у региону Доњецка, једном од упоришта проруских сепаратиста.

Украјина данас, 8. маја, први пут обележава Дан сећања и помирења.

Званично Дан победе остаје 9. мај, када се слави и у Русији. Капитулација нацистичке Немачке потписана је 8. маја 1945. касно увече по берлинском времену, односно 9. маја у 00.43 по московском.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво