Читај ми!

Нови сукоби војске и џихадиста у Сирији

Најмање 34 особе је страдало у последња 24 сата у жестоким борбама сиријске војске са џихадистима Исламске државе, саопштио је директор сиријске организације за заштиту људских права Рами Абдел Рахман.

У борбама је убијен и шеф подручне одбране на аеродорму, која је једно од ретких области у покрајини Деир Езор, која је остала у рукама владе. Џихадисти су одрубили главе четворици војника када су заузели контролни пункт у близини аеродрома, преноси Танјуг.

Један исламистички бомбаш самоубица разнео је себе на том пункту, који је затим заузет, наводи се у саопштењу, које преноси АФП.

Борбе су се јутрос наставиле и обе стране пуцају на другу на периферији града Деир Езор.

Локални активиста Мохамад ел Клеиф потврдио је да је ИД преузела контролни пункт Џамјан, на истоку града.

Џихадисти већ котролишу већину територије покрајине Деир Езор и скоро половину њеног главног града.

Ако офанзива успе, Деир Езор ће бити други покрајински главни град који ће џихадисти окупирати, пошто су северни град Раку прогласили за престоницу свог калифата.

У северној Сирији, у јучерашњем нападу џихадиста, погинуло је најмање шест особа у Алепу. Западни део града је под контролом владиних снага, а источни побуњеника.

Посматрачи наводе да су једна жена и троје деце погинули, пошто су побуњеници ракетирали суседни Ашрафијех, под контролом владе, а отац и син убијени су из снајпера у другом делу града.

Жесток напад исламиста на војни аеродром Квејрис, проузроковао је погибију седам владиних војника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво