Читај ми!

Тајни снимци терете Саркозија

Суд у Француској одобрио је да се у судском процесу у вези са корупцијом користе тајни снимци разговора бившег председника Николе Саркозија и његовог адвоката.

Лидер опозиционе УМП Никола Саркози оптужен је да је разматрао идеју давања уносног посла једној особи како би добијао информације о истрази једног другог случаја везаног за корупцију у вези са финансирањем његове кампање, преноси Бета.

"Супротно нашој легитимној нади, суд није послушао наш позив да се не користе снимци", рекао је један од Саркозијевих адвоката Пол Албер Ивенс.

Ова пресуда је нови ударац против Саркозија који се вратио на чело странке пред председничке изборе заказане за 2017. годину.

Истражитељи су најпре озвучили његове телефоне због сумњи да је прихватио нелегална средства од Лилиан Бетанкур за своју председничку кампању 2007. године.

Он је 2013.ослобођен оптужбе да је искористио старију жену која није била у стању да схвати шта чини.

Током истраге истражитељи су пронашли нове елементе кривичног дела. Тако је снимљен разговор Саркозија са адвокатом о могућности подмићивања судије Жилбера Азибера давањем уносног посла за информације везане за случај "Бетенкур".

С тим у вези су француски правосудни органи подигли оптужбу за корупцију, вршења утицаја и кршење законске тајне о овом случају.

Иако Азибер никада није добио посао у Монаку он је оптужне заједно са Саркозијевим адвокатом Тијеријем Херцогом.

Адвокатски тим Саркозија покушао је да забрани употребу снимака, тврдећи да си они кршење тајне између адвоката и клијента.

Међутим, суд је одлучио против Саркозија, па се очекује да ће се сада обратити вишим судским институцијама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара