Читај ми!

Бомбардовано село у Сирији, више од 50 мртвих

Најмање 52 цивила погинула, међу којима и седморо деце, у ваздушним нападима на положаје Исламске државе у селу Бирмале, на северу Сирије. Сиријска опсерваторија за људска права опомиње да у том селу живе само цивили и да у њему није било џихадиста. Такође, најмање 12 цивила погинуло је приликом гранатирања стамбеног кварта у Алепу, који се налази под контролом владе.

Директор Сирисјке опсерваторије за људска права Рами Абдел Рахман рекао је да је у рушевинама и даље заробљено 13 људи, преноси Танјуг.

Међу погинулим цивилима, у ваздушним ударима коалиције предвођене америчким снагама у провинцији Алепо, је и седморо деце, пренела је агенција АФП.

Рахман је за ту агенцију рекао да се у граду, удаљеном око два километра од тог села, воде борбе између курдских снага и сиријских побуњеника против бораца Исламске државе, али се у самом селу Бирмале налазе искључиво цивили и у њему није ни било положаја џихадиста.

"Ниједан борац Исламске државе није убијен у овим ваздушним нападима, али је у бомбардовању оближњег града убијено најмање седам џихадиста", рекао је Рахман.

Такође, најмање 12 цивила, међу којима је двоје деце, погинуло је када су сиријски побуњеници гранатирали један од владиних квартова у Алепу. 

Сиријска државна телевизија јавила је да су побуњеници гађали стамбени кварт, при чему је рањено најмање 45 људи.

Опсерваторија за људска права саопштила је да је у нападима побуњеника на квартове под контролом владе убијено најмање петоро људи, а да ће број жртава вероватно бити већи јер има више тешко повређених. 

Ваздушни удари коалиције на челу са САД у Сирији имају за циљ да пруже подршку курдским борцима који се боре против џихадиста у провинцији Алепо, а највише у пограничном граду Кобане, који се налази близу села Бирмале.

Курди су уз подршку коалиције у јануару истерали Исламску државу из Кобанеа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво