Читај ми!

Потоп у Квинсленду, страдало пет особа

Пет особа изгубило је живот у најновијем невремену у североисточној Аустралији, које је премијерка државе Квинсленд Анастасија Паласчук описала као "вансеријски потоп".

Премијерка Анастасија Паласчук је потврдила да су синоћ настрадале три особе, а полиција је навела да су регистрована још два смртна случаја, преноси Танјуг.

У том подручју пало је 277 милиметара кише.

Полиција је саопштила да су смртни случајеви резултат три саобраћајне несреће.

У првој саобраћајној несећи погунули су мушкарац (74), жена (39) и петогодишњи дечак када је њхово возило склизнуло са моста у Кабултуру на 44 километара северно од Бризбана, у другој је мушкарац (49) изгубио живот и његово тело пронађено је данас, а двоје путника из истог возила су успели да се спасу.

У трећој саобраћајној несрећи 75-годишњи мушкарац изгубио je живот у оближњем Бурпенгарију, али је полиција успела да спасе жену (68) коју су затекли на дрвету, пренела је агенција АФП.

Министарка за ванредне ситуације Жо-Ен Милер саопштила је да су власти примиле око 4.000 позива за помоћ у року од пет сати, јуче поподне по локалном времену.

У истом подручју било је скоро 60 спасавања из воде пошто их је погодило олујно невреме, навела је министарка Квисланда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара