Антонов: Русија неће ратовати са Украјином

Заменик руског министра одбране Анатолиј Антонов рекао је да Русија ни под каквим околностима неће ратовати са Украјином.

"Украјина није наш непријатељ! Чак ни у теорији то не сматрам могућим. Очекујем да ће и Кијев имати довољно разума да нас не провоцира", рекао је Анатолиј Антоновон у интервјуу објављеном у четвртак у "Комсомолској правди", а преносе РИА Новости.

Антонов је притом изразио очекивање од Немачке и Француске да ће утицати како би спречиле украјинске власти да обнављају борбена дејства на југоистоку Украјине, преноси Танјуг.

"И Русија ће у томе помагати Европи", рекао је заменик руског министра одбране.

Антонов је казао да САД намерно партнерима у НАТО-у даје лажне обавештајне информације, на основу којих они саопштавају да је руска војска присутна у Украјини.

"Неки на Западу сматрају да су Американци 'погрешили'. А ја мислим да Американци нису погрешили. Мислим да је баш то био задатак - уносити неистину", рекао је Антонов, истичући да никаквих стварни докази о присуству руске војске до сада нису пружени.

"Американци су више пута саопштавали да су 'руски тенкови прешли границу'. Па, где су они", упитао је Антонов.

Говорећи о томе зашто Русија није позвала украјинске експерте на конференцију о безбедности 16. и 17. априла у Москви, заменик руског министра одбране рекао је да је то стога да би се Кијев усредсредио на решење конфликта на југоистоку земље.

"Веома се надамо да ће конфликт у Украјини бити решен искључиво мирним средствима а украјински специјалисти моћи ће да учествују на московској конференцији наредних година и изнесу своја искуства", казао је Антонов.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара