Читај ми!

Непал, број жртава земљотреса порастао на 6.204

Број погинулих у прошлонедељном разорном земљотресу на Непалу порастао је на 6.204, а повређено је 13.932 људи, саопштио је непалски Центар за ванредне ситуације. ЕУ: Хиљаду држављана земаља ЕУ нестало.

Земљотрес јачине 7,8 степени Рихтерове скале најтеже је погодио Непал, али и суседне области у Индији и Кини, где је погинуло више од 100 људи, преноси Танјуг.

Црвени крст је саопштио да су градови и села у близини епицентра земљотреса у централном Непалу "готово потпуно уништени".

Судбина више хиљада људи у удаљеним пределима Непала је и даље непозната, па влада те земље процењује да би укупан број жртава могао да премаши 10.000.

Напоре спасавања преживелих у изолованим подручјима, у којима учествују спасилачки тимови из Непала и из међународне заједнице, отежавају лоше време и одрони земље.

Јуче је свет обишла вест да је у Катмандуу испод рушевина пронађен живи 15-годишњи дечак.

У Непалу је, међутим, све гласније незадовољство грађана одговором власти на катастрофу, па су чак избили и протести.

Званичници светских хуманитарних организација упозоравају да ће се наредних месеци, осим прве помоћи грађанима и обнове разрушених кућа, Непал суочити са бројним изазовима попут обнове уништених санитарних просторија и уклањање тела угинулих животиња.

Хиљаду држављана земаља ЕУ нестало  

Хиљаду грађана земаља ЕУ воде се као нестали након земљотреса у Непалу који се догодио пре неколико дана, саопштила је амбасадорка ЕУ у Непалу Ренсје Теринк.

Највећи број њих налазио се на планинарењу у удаљеном региону Лангтанг, у близини епицентра, рекла је она новинарима у Катмандуу, преноси АФП.

У међувремену, Ројтерс је пренео да је она потврдила да је 12 држављана ЕУ погинуло.
Број погинулих у прошлонедељном разорном земљотресу на Непалу је порастао на 6.204, док су повређене 13.932 особе, најновији је биланс који је данас саопштио непалски Центар за ванредне ситуације.

Земљотрес јачине 7,8 степени Рихтерове скале је најтеже погодио Непал, али и суседне области у Индији и Кини, где је погинуло више од 100 људи, пренела је агенција Франс прес.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара