Читај ми!

Пентагон: Ништа не указује на то да је Багдади убијен

Пентагон наводи да нема разлога да мисли да је лидер Исламске државе Абу Бакр ел Багдади рањен у ваздушном нападау на западу Ирака, како је раније саопштио "Гардијан".

Лондонски Гардијан је, позивајући се на неименоване изворе блиске тој екстремистичкој организацији, објавио да је Багдади тешко рањен током ваздушног напада коалиционих снага, предвођених САД, 18. марта, преноси Танјуг.

Портпарол Пентагона, пуковник Стив Ворен, рекао је новинарима да је, по свему судећи, тај извештај "рециклирана" прича из марта, и да Багдади није био мета напада 18. марта.

"Ништа не указује на то да је Багдади рањен или убијен", казао је Ворен.

Гардијан је навео да је Багдадију живот био угрожен, али да је потом почео полако да се опоравља.

Због рањавања Багдадија одржан је и хитан састанак лидера Исламске државе, који су у први мах мислили да ће он да умре, па су планирали да изаберу новог вођу, додао је лист.

Лидер ИС је већ једном био мета када су у децембру амерички авиони напали два возила код Мосула. Тада је убијен његов блиски сарадник, док је Багдади био у другом возилу које није било погођен, преноси Бета.

У новембру и децембру су се појавиле спекулације да је Багдади рањен, али то није било потврђено.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије