Читај ми!

Закувава се кампања у Великој Британији

Лидер британске опозиционе Лабуристичке странке Ед Милибанд победник је телевизијске дебате одржане у оквиру предизборне кампање, показали су резултати анкете. Последње предизборно телевизијско сучељавање кандидата за положај премијера гледало је око четири милиона Британаца.

Ед Милибанд, лидер лабуриста, добио је највише подршке међу гледаоцима. Четрдесет пет одсто испитаних волело би да га види на месту премијера. Иако је садашњи премијер Дејвид Камерон по савету свог тима одбио да учествује у дебати, 40 одсто Британаца би хтело да он остане на положају.

Лидер Либералних демократа Ник Клег није био ни позван. Би-Би-Си и кабинети кандидата нису једини који изборе прате професионално. У игри су и кладионице.

"Тренутно имамо две највероватније опције: лабуристи у мањинској влади са Шкотском националном партијом, или поново Торијевци са Ником Клегом и либералдемократама. У сваком случају, лабуристи имају предност", наводи Џесика Бриџ из кладионица "Ледброукс".

Познаваоци ће рећи да прогнозе кладионичара никако не треба узимати олако. На крају крајева, њихова зарада директно зависи од што реалније и прецизније оцене политичке ситуације у Британији.

"Сто милиона фунти, ето колико ће новца бити уплаћено у опкладе. Највећи износ за политичка клађења свих времена. Углавном ће се кладити телефонски или интернетом, чак 80 одсто", истиче Џесика Бриџ.

Изборе, 7. маја, многи оцењују као најнеизвесније у протеклих неколико деценија, а њихов исход би могао да одлучи да ли Британија напушта Европску унију или Шкотска поново покреће питање независности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара