Читај ми!

ЕУ поднела тужбу против "Гугла"

Регулаторно тело Европске уније у консултацији са председником Европске комисије Жан-Клодом Јункером одлучило је да поднесе тужбу против "Гугла" због кршења антимонополских закона ЕУ, објавио је "Волстрит џурнал".

Ова тужба могла би довести до новчане казне од 6,6 милијарди долара.

Комесарка ЕУ која надгледа проблеме поверења Маргарет Вестагер донела је одлуку након консултација са Јункером, наводи часопис позивајући се на блиске изворе.

Подношење пријаве је веома лоша вест за "Гугл", каже за лист професор међународног закона на Универзитетском колеџу у Лондону Јоанис Лијанос.

"То значи да (регулаторно тело ЕУ) не жели да се случај изглади. Они желе да усвоје одлуку која би могла довести до новчаних казни и судских забрана, каже Лијанос.

Вестагерова оптужује "Гугл" да је илегално користио свој утицај и снагу да би кориснике интернета усмерио од конкурената ка својим производима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара