Читај ми!

САД уклањају Кубу са листе земаља спонзора тероризма?

Амерички председник Барак Обама намерава да уклони Кубу са листе држава које финансирају тероризам, саопштила је Бела кућа.

Амерички председник Барак Обама је у поруци Конгресу навео да ће и даље постојати разлике са кубанском владом.

"И даље ћемо имати разлике са кубанском владом, али наша забринутост о широком спектру кубанске политике и акција падају пред критеријумом који је релевантан да ли укинути обележје Кубе као државе која спонзорише тероризам", навео је Обама у поруци Конгресу, пренела је агенција Ројтерс.

Бела кућа прецизира на Твитер налогу да је Обама поднео Конгресу потребне извештаје и доказе који указују да има намеру да Кубу скине са те листе, што је кључни корак америчког председника у његовој понуди за нормализацију односа две земље, додаје агенција АП.

САД су одавно престале да активно оптужују Кубу за подршку тероризму, подсећа америчка агенција.

Куба је била једна од четири земље које се налазе на поменутој америчкој листи заједно са Ираном, Суданом и Сиријом.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије