Читај ми!

"Луфтханза" почела исплату хитне помоћи породицама жртава

Немачка авио-компанија "Луфтханза" почела је са исплатом по 50.000 евра хитне помоћи породицама жртава пада авиона "Џерманвингса" и до сада је њих 80 добило новац, јављају немачки медији позивајући се на једног од портпарола компаније.

Коначна новчана сума обештећења за жртве пада авиона "Џерманвингса" који је, према истрази, копилиот Андреас Лубиц 24. марта намерно оборио у француским Алпима, биће позната касније, преноси Танјуг.

Осигуравајући конзорцијум "Луфтханзе" обезбедио је 300 милиона евра за трошкове пада авиона "Џерманвингса".

Немачка ће поводом те трагедије, 17. априла у катедрали у Келну приредити централни помен жртвама. То ће бити догађај са највишим степеном безбедности, као за званичне државне посете, преноси таблоид Билд.

У организацији централног помена координирају покрајинска влада Северне Рајне-Вестфалије, бискупија у Келну и Канцеларска служба, а очекује се долазак шпанског краља Фелипеа VI, француског председника Франсоа Оланда, канцеларке Ангеле Меркел, председника Немачке Јоахима Гаука и других политичара.

Када је реч о безбедносним мерама, Билд пише да ће бити ангажовани снајперисти, експерти за уклањање експлозива, полицијски хеликоптери, стручњаци савезне и покрајинске криминалистичке службе и други.

На уласку у катедралу свако ће бити контролисан, а пошто је број места ограничен, очекује се да ће само малобројни грађани имати приступ служби, која ће бити екуменска, наводи Билд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије