Читај ми!

Дума одбила да минутом ћутања ода почаст Њемцову

Посланици руске Државне думе одбили су да минутом ћутања одају почаст опозиционару, бившем посланику Борису Њемцову, убијеном у центру Москве 27. фебруара.

На данашњем заседању, првом после убиства Њемцова, опозицициони посланик Дмитриј Гудков предложио је да Дума минутом ћутања ода почаст познатом политичару и бившем потпредседнику владе, преноси Бета.

"Без обзира на то што нису сви делили његово мишљење, мислим да ће бити исправно да људски одамо пошту минутом ћутања", рекао је Гудков.

Председник Државне думе Сергеј Наришкин, из владајуће Јединствене Русије одбио је да се гласа да ли да се тај предлог уврсти на дневни ред, рекавши да је у име Думе већ упутио телеграм саучешћа породици.

Лидер ултранационалистичке Либерално демократске партије Русије Владмир Жириновски рекао је да се почаст минутом ћутања "одаје само одлуком Савета Думе и на Дан жалости у држави".

Након тога, почаст су одали само Гудков и посланик из Праведне Русије Валериј Зубов.

За разлику од доњег дома парламента, горњи дом, Савет Федерације минутом ћутања је, на предлог потпредседника тог дома, 4. марта одао почаст бившем посланику и потпредседнику Думе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара