Читај ми!

Циклон "Пам" однео 24 живота, 3.300 расељених

Двадесет четири особе су страдале, а 3.300 људи је расељено у разорном циклону "Пам", који је погодио Вануату, малу острвску државу у Јужном Пацифику.

Канцеларија УН задужена за хуманитарна питања навела је у извештају да су људи који су били приморани да напусте домове смештени у 37 центара на главном острву Ефате и у провинцијама Торба и Пенама.

Циклон "Пам" је, доносећи јаку кишу и ветар брзине од чак 320 километара на сат, протутњао Вануатуом у петак увече и уништио скоро 90 одсто кућа.

Како су пренеле агенције, телекомуникационе везе још нису успостављене.

Председник Вануатуа Болдвин Лонсдејл је истакао да је том удаљеном архипелагу са тек 267.000 становника неопходна неодложна финансијска помоћ да би се обновила инфраструктура.

Хуманитарне агенције су саопштиле да је ситуација у Вануатуу после циклона најтежа са којом су се икада суочиле и да се страхује од ширења зараза.

Авиони са хуманитарном помоћи непрекидно стижу у главни град Порт Вила, али радници на терену кажу да је немогуће одмах расподелити преко потребну помоћ на свих 80 острва у овом архипелагу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара