Читај ми!

Пожар у манастиру у центру Москве

Локализован пожар који је вечарас избио на звонику Новодевичког манастира у ширем центру Москве. Према првим информацијама, нема повређених, а ватрогасци су на лицу места.

00.25 - Пожар у манастиру је у потпуности угашен, јавља агенција Тас

Ради се о манастиру који се налази недалеко од Кремља. За сада се не зна узрок пожару, који је локализован на простору од 300 метара квадратних, пише Раша тудеј.

Запалили су се дрвени делови скела који окружују звоник на коме се ради рестаурација. Унутрашњост манастира није захваћена и према прелиминарним информацијама нема повређених.

Заменик градоначелника Москве Пјотр Бирјуков рекао је да би узрок избијања пожара могла да буде неопрезност.

"Тренутно се настављају активности на потпуној ликвидацији пожара", рекао је агенцији Тас представник Министарства.

У гашењу учествује 113 ватрогасаца са 29 средстава за гашење пожара, наводи Интерфакс.

Пламен се проширио на неколико нивоа скела којима је звоник ограђен и подиже се до 70 метара увис, док су се поред њега запалиле две радничке бараке и стабло дрвета.

Британски Телеграф  пише да ватрогасци имају проблема да цревима са водом добаце до пожара. 

Манастир је женски, основан 1524. године и припада московском бароку. Манастри Новодевичи је једна од најпознатијих туристичких атракција у Москви и налази се под заштитом Унеска.

Познат је и као место на којем су сахрањени многи руски великани попут писца Антона Чехова, бившег лидера СССР-а Никите Хрушчова, композитора Сергеја Прокофљева и Дмитрија Шостаковича, чувеног режисера и глумца Константина Станиславског, бившег председника Бориса Јељцина и музичара Мстисалва Ростоповича.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара