Читај ми!

Напади код Дамаска, 18 мртвих

Најмање 18 особа је погинуло, а више од 100 је рањено у ваздушним ударима владиних снага на предграђе Дамаска. Међу погинулима има и деце.

На мети напада било је предграђе Доума, саопштено је из сиријске опозиционе Опсерваторије за људска права, чије је седиште у Лондону, преноси Танјуг.

Страхује се да ће биланс мртвих бити већи, с обзиром на то да је више од 100 људи рањено, преноси агенција АП.

Више од 215.000 људи изгубило је живот током четворогодишњег конфликта у Сирији.

У саопштењу Опсерваторије наводи се да је од марта 2011. године, кад је започео конфликт у Сирији, у тој земљи погинуло укупно 215.518 људи, од чега више од 66.000 цивила.

Конфликт у Сирији ушао је данас у своју пету годину, током које је расељена половина укупне популације. Критичну хуманитарну кризу додатно погоршава и напредовање џихадиста из Исламске групе, који су заузели део територије те државе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 31. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије